Kezelés előtt és után: levéltrágya és növénykondicionáló hatása 5 nap után

Kezelés előtt és után: levéltrágya és növénykondicionáló hatása 5 nap után

Őszi vetésű növényeink, a kalászos gabonafélék és az őszi káposztarepce ebben az időszakban, április-májusban igénylik a legtöbb felvehető csapadékot. Most különösen nagy szükségük lenne a csapadékra, hiszen már szenvednek a vízhiánytól. Emiatt a talajban lévő tápanyagokat sem képesek felvenni. Növényeink fejlődését gyengíti a vízhiány okozta stressz. Sorsfordító lehet most a levéltrágyák és növénykondicionálók használata – ezt konkrét példán is megmutatjuk!

Regenerálódás és fejlődés: mutatjuk a levéltrágya és növénykondicionáló hatását!

Április 13-án készült képek az alábbi állapotot mutatták:

A tartós szárazság miatt a fejlődés lelassult, heterogén képet mutat egyetlen táblán belül is. Helyenként sárguló foltokat láthatunk, a növények magassága elmarad az elvárttól. A repce virágzása beindult, de vontatott. A vontatott virágzás miatt a repcefénybogarak nem jutnak bőségesen virágporhoz, ezért megrágják a bimbókat, a bogárrágta bimbók lehullanak a növényről.

Általában elmondható, hogy a fejletlenség miatt ezek a kultúrák jóval érzékenyebbek a kártételre is.

Van megoldás?

A levéltrágyázás bevált gyakorlat az őszi búza és a repce trágyázásában. A levéltrágya fokozza a növény fejlődését, ellensúlyozza az ásványi anyagok hiányát, és ellenállóbbá teszi a szárazsággal szemben. Növénykondicionálóval kombinálva olyan egészségi állapot érhető el, amely biztosítja a jobb tápanyagfelvételt, a kultúrnövény kevésbé lesz hajlamos a megbetegedésre, illetve a kártevőkkel szemben is ellenállóbb lesz. A már kialakult betegség, kártétel gyorsabban és kevesebb költséggel orvosolható.

Az április 14-i levéltrágyás és növénykonicionálós kezelés után 5 nappal ezek a képek fogadták a gazdát:

Az eredmény látványos, de költségek szempontjából is megéri?

Tapasztalatból mondhatjuk, hogy a kezelés eredményeként magasabb termésátlag érhető el, ami bővel fedezi a kezelés költségeit. A termés mennyiségében és minőségében is javulást érünk el, ha idejében elvégezzük a kezelést. A Hírös Agráriánál széles választékban kaphatók levéltrágyák és növénykondicionálók, ezért pontosan a körülményekhez tudjuk igazítani az ajánlott kezelést. 

Nagyobb tételek esetén a termékek kiszállításáról is tudunk gondoskodni – az Önnek megfelelő, előre egyeztetett időpontban.

Kérdése van a levéltrágyák, növénykondicionálók kapcsán? Szaktanácsért forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk Önt kecskeméti és bajai telephelyünkön, elérhetőségeinket megtalálja itt>>