Műtrágya elővásárlás a Hírös Agráriánál

Visszaforgatná a bevételt a termelésbe? Erre is jó a műtrágya elővásárlás

A mezőgazdaságban általában nem szoktunk hozzá olyan esetekhez, amikor a termelő nem tudja hova rakni a pénzét. Amikor a mezőgazdasági kistermelő a költségelszámolását végzi, a bevételéből levonhatja az elszámolható, igazolt költségeit, illetve ezen felül a bevételének 40 százalékát kistermelői költségátalány címén igazolás nélkül elszámolhatja. Igazolt költségnek számítanak azok a számlák, amelyekkel a mezőgazdasági tevékenységéhez nélkülözhetetlen termékeket vásárolta meg: vetőmagot, műtrágyát, növényvédőszert stb.

A tételes költségelszámolást alkalmazó kistermelő a személyijövedelemadó-bevallásában nemleges nyilatkozatot tehet, ha az adóévben elért bevétele nem haladja meg a 4 millió forintot. Ennek feltétele, hogy a mezőgazdasági kistermelő rendelkezik legalább a bevétele 20 százalékát kitevő összegben igazolt költséggel.

Így év végéhez közeledve sok termelő a terményért kapott pénzt, a bevételét szívesen visszaforgatná a termelésbe, mivel ez adózási szempontból különösen ajánlott. Milyen lehetőségek közül választhat, hogy előnyösen vásároljon?

Műtrágya elővásárlás a Hírös Agráriánál

A Hírös Agráriánál elővásárlási lehetőség van az alábbi műtrágyákra:

  • Pétisó: nemcsak a növények nitrogénigényét biztosítja, hanem hozzájárul kalcium és magnézium szükségletének kielégítéséhez is. A Pétisó jól oldódó és egyben elnyújtott hatású nitrogénforrása kultúráinknak, melyben azonos arányban van jelen a lassabban ható ammónium-nitrogén és a gyors hatást biztosító nitrát-nitrogén.
  • Ammónium nitrát: az összes növénykultúrában alkalmazható semleges vagy meszes talajokon, alap- vagy fejtrágyaként. A nitrogént kétféle formában, ammónium, illetve nitrát formájában tartalmazza. A nitrát azonnal felvehető, míg az ammónium hosszabb időtartamú hatást biztosít.
  • Linzi-só: az ammónium-nitrát mellett meszet (CaO) tartalmaz.

Mindhárom termék esetében raktárkészletről tudjuk kiszolgálni, a termékek azonnal foghatók, vihetők. Igény esetén a nálunk vásárolt termékeket ki tudjuk szállítani. Kiszállításunk teljes mértékben rugalmas, igazodik a termelő elképzeléseihez.

Nem most akarja felhasználni? Lehetőség van arra is, hogy a vásárolt termékeket raktározzuk addig az időpontig, amíg felhasználásra nem kerülnek. Így Önnek nem kell a rakátorozásról gondoskodnia, helyszűkében is tarthat nagyobb készletet.

Az elővásárlás nagy előnye, hogy az aktuális áron jut hozzá ahhoz, ami a jövő évben kerül felhasználásra. Az új év sok esetben új árakat is jelent, érdemes tehát elébe menni a várható drágulásnak, és alacsonyabb áron vásárolni.
Kérdése van a műtrágya elővásárlás kapcsán? Hívjon minket, vagy nézzen be kecskeméti vagy bajai telephelyünkre>>

Scroll to Top