Hírös Agrária kukorica

Rólunk írták: összegyűjtöttük a legutóbbi Hírös Agrária megjelenéseket

Még egy dolog, amire büszkék lehetünk! 😊 A napokban több online felületen is cikk jelent meg a Hírös Agráriáról, amit jó látni, jó olvasni, és jó tudni, hogy mások is hasznosnak tartják a munkánkat. 

Aki tudja, honnan jött, az azt is tudja, merre tart. Nálunk mindig elemi fontosságú volt a felelősségvállalás és az adott szó megtartása. Munkánkat szeretettel, hivatásként végezzük. Örömmel jövünk be reggelente, mert tudjuk, hogy közösen értéket teremtünk. 

Jöjjön tehát néhány aktuális tanács, illetve szokásunkhoz híven egy kis előretekintés a következő szezonra!

Sokszínű vidék, 2020.06.20.

Akár tonnákban mérhető kárt is szenvedhet a termény, ha a gazdák nem lépnek közben időben a rovarok és a gombák ellen. Aki kukoricát termeszt, az tisztában van vele, hogy a növényekre számos veszély leselkedik: a bagolylepkék, a kukoricamoly és a kukoricabogár a rovarkártevők közül csökkentik a termést. Idén a rovarok rajzása meglepően korán, már a kukorica címerezése előtt elindult. A rovarok által okozott kár mértéke évi 0,7-1,0 tonna átlagosan.

Tovább a cikkre>>

NapiDoktor, 2020.06.18.

Mennyit ér egy növényvédő szakmérnök tanácsa? A jelek szerint sokat: tapasztalatunk szerint már egy jó tanács is jelentős hozamnövekedést eredményezhet. Ha pedig előre megtervezzük a szezont, jóval több marad a termelő zsebében.

Tovább a cikkre>>

Kecskeméti Nap, 2020.06.17.

Célunk, hogy a termelők az idény végén el tudják mondani, hogy jövedelmezőbben termeltek és javítottak a technológiájukon is – röviden így lehetne legjobban összefoglalni filozófiánkat. A megvalósításnak természetesen több útja is van.

Tovább a cikkre>>

Agrárium Online, 2020.06.17.

A gomba tipikusan az a növénybetegség, amelyiknek mindenféle időjárási körülmény kedvez: az is, ha túl sok a csapadék, de akkor is felszaporodnak egyes fajok, ha extrém szárazság tombol. Főképp a megrágott, károsodott kukoricaszemekben képes kiemelkedően nagy kárt okozni. Márpedig ha a kukoricában túl magas a gombatoxin értéke, az akár a termény eladását is megakadályozhatja!

Tovább a cikkre>>

Pesti Nap, 2020.06.17.

A tapasztalat jó iskola, csak magas a tandíj – vallja növényvédő szakmérnökünk, Schwicker Imre. Mi segítünk a gazdáknak levonni azokat a következtetéseket, amiket sokan csak évek távlatából látnak át. Ez a külső nézőpont hatalmas segítség lehet a jövedelmezőbb termelés felé vezető úton. 

Tovább a cikkre>>

BAON, 2020.06.17.

Aki szántóföldi növényeket termeszt, az tisztában van vele, mennyi veszély leselkedik rájuk. Az idén ráadásul hamarabb jelentek meg a kártevők a földeken. A rovarok által okozott kár mértéke évi 0,7-1,0 tonna átlagosan.

Tovább a cikkre>>

ProfitLine, 2020.06.17

Hiszünk a személyes kontaktusban, hiszen mindenki problémája egyedi. Az ugyanakkor általános tapasztalat, hogy egy-egy jó tanács is jelentős hozamnövekedést eredményezhet. És ez nem a pénzről szól: sokszor nincsen, vagy csak minimális a gazda által ráfordítandó pluszköltség!

Tovább a cikkre>>