növényvédő szer

A Nébih közzétette az engedélyezett és visszavont növényvédő szerek listáját

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (Nébih) honlapjára feltöltötték a 2020. novemberében lefolytatott engedélyeztetési eljárások okiratait a növényvédő szerekre vonatkozóan. Mindenki számára hozzáférhetőek az új, eseti, módosított, származtatott, párhuzamos, visszavont engedéllyel rendelkező szerek engedélyokiratai. Az okiratokban részletes tájékoztatás található a vegyszerek összetételéről, használatuk módjáról és minden egyéb, az alkalmazás eredményességét és a környezeti biztonságot garantáló feltételről, körülményről.

Friss hírek a növényvédő szerek használatával kapcsolatban

A legfontosabb változások a következőek:

  • 11 új engedélyt adtak ki többek között gombaölő és permetező szerekre, csávázószerekre.
  • 14 vegyszer esetében módosították az engedélyezési okiratot.
  • Számos talajvédő, illetve rágcsálóirtó szer kapott eseti/szükséghelyzeti engedélyt, ez utóbbi a mezei pocok kártételének visszaszorításában nyújthat jelentős segítséget.
  • 3 gyomirtó szer engedélyét visszavonták, meghatározva a türelmi időt.

Milyen változást jelent ez az Ön termesztési technológiájában?

A termelők részére növényvédő szakmérnökeink adnak szaktanácsot kecskeméti és bajai telephelyünkön. Bármilyen szántóföldi növénytermesztéssel kapcsolatos kérdésével fordulhat hozzánk, biztos lehet abban, hogy gyártóktól független tanácsot kap. Kérdezze szakmérönkeinket!>>

A szabadforgalmú növényvédő szerek mellett a Hírös Agráriánál lehetőség van vényköteles, I. és II. forgalmi kategóriába tartozó növényvédő szerek vásárlására is, ehhez szakmérnökeinkkel tud szerződést kötni. A szerződés alapján receptet kap, amivel nálunk helyben, azonnal meg tudja vásárolni a hatásos és megfelelő növényvédő szert.

Az okszerű, célzott és szakszerű használat jelenti számunkra a kiindulópontot. Ajánlásaink során különös figyelmet fordítunk az integrált növényvédelem megvalósítására. Segítjük partnereinket, hogy összehangolva használják a kémiai növényvédő szereket, a biológiai védekezési típusokat és a termesztéstechnikai módszereket. Minden helyzetben az indokolt legkisebb környezetterheléssel járó védekezést javasoljuk. 

Kevesebb termésveszteség, nagyobb termésbiztonság

Nap mint nap azon dolgozunk, hogy elősegítsük a jó minőségű, egészséges és ugyanakkor versenyképes termékek előállítását, valamint a termelők hatékony és eredményes gazdálkodását. Fontosnak tartjuk, hogy elkerüljük a felesleges, nem megfelelő időben végzett és alacsony hatású vagy éppen hatástalan növényvédőszer-alkalmazást. Segítünk a növényvédő szerek szakszerű alkalmazásában!>>

Végezetül szeretnénk megköszönni partnereinknek és ügyfeleinknek, hogy idén is minket választottak. Reméljük, odaadásunkat és szaktudásunkat egész évben sikerült bizonyítanunk. Kívánjuk, hogy az elkövetkező év is az eredményes közös munkánkról szóljon, reméljük, az ideinél is szebb eredményekkel. A 2021-es évre is sikeres gazdálkodást kívánunk!