Milyen kukorica vetőmagot vessen tavasszal?

Milyen kukorica vetőmagot vessen tavasszal? Érdemes most eldönteni!

Akárcsak az elmúlt években, 2019-ben ismét megtapasztaltuk, hogy az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb. A tavasz aszályos volt, csapadék ritkán érkezett, amikor végre esni kezdett, akkor túl sok hullott, állt a víz a földeken. Pedig szükség lenne arra, hogy a piac elvárásai szerint mind több termést mind hatékonyabban, a magasabb minőségi igényeket kielégítve állítsanak elő a termelők. A költséghatékonyság növelésének egyik módja, ha már a szezon előtt megvásároljuk a kukorica vetőmagot – a szezonár alatti áron.

Már csak 3 hétig tart a Dekalb kukorica vetőmag korai értékesítési szezonja

A korai értékesítési szezonban a termelők a szezonárhoz képest 2000 Ft-tal olcsóbban vásárolhatják meg a kukorica vetőmag zsákját (1 zsák = 80 000 mag).  A korai értékesítési szezon 2020. január 20-ig tart, ezután már csak szezonárban lehet majd beszerezni a kiszemelt hibrideket.

Miért érdemes a Dekalb hibrideket választani?

Kimagasló terméspotenciál

Kiterjedt nemesítési hálózatának köszönhetően a Dekalb Közép-Európában több mint 100 000 kísérleti parcelláról több mint 5 millió adatpontot rögzít. Tökéletesen tisztában vannak a hazai környezeti kihívásokkal, és elég széles a választékuk ahhoz, hogy minden termesztési körülményre és igényre tudjanak megoldást ajánlani.

Gyors vízleadás

A gyors vízleadás kiemelkedő fontosságú, mert komoly energiamegtakarítást jelent a szárítás során, így jelentős költségmegtakarítást tudunk elkönyvelni. A gyors vízleadás korábbi betakarítást és egyszerűbb betakarítás szervezést tesz lehetővé, melynek legfontosabb előnyei:

 – korábban lehet betakarítani a termést, szeptemberi átvételi áron jelentős prémium értéket jelent a termelőnek a terménypiacon;

– a korábban betakarított területek szármaradványainak lebontására hosszabb idő áll rendelkezésére a talajbaktériumoknak;

– kisebb taposási kárral tudjuk elvégezni mind a betakarítást, mind pedig a talajmunkákat, mint november közepén, csapadékosabb időszakban.

Aszálytűrés

A Dekalb hibridek bizonyítottan kiemelt aszálytűréssel rendelkeznek.

Erős gyökérzet és szár

A tápanyag hatékony felhasználásának és az aszálytűrésnek is előfeltétele, a szemkitelítődés idején fellépő hő- és aszálystressz sem okoz problémát. 

Termésstabilitás

Stabil termés érhető el aszályos és hőstresszes körülmények között is. 

A tavalyi és az elmúlt évek tapasztalatai arra sarkallnak minket, hogy olyan kukoricahibrideket ajánljunk, amelyek ellenállnak a termelést nehezítő legtöbb körülménynek, termőképességük kiegyenlített, jó az állóképességük és a stressztűrésük. Versenyképes alternatíva a Dekalb kukorica vetőmag, ami most kedvezményes áron érhető el. Ha kérdése van a kedvezményben szereplő fajok kapcsán, keresse munkatársainkat>>