Egy jó gazdálkodási tervvel több marad a zsebében!

Egy jó gazdálkodási tervvel több marad a zsebében!

A hozamnövekedés állandó elvárás a szántóföldi termelésben. Az elvárás ráadásul két irányból is érkezik: egyrészt minden termelőnek jól felfogott érdeke, másrészt elvárás globálisan a mezőgazdasággal szemben is. Egyre több éhes szájat kell etetni az erőforrásokból, hiszen amíg 1930-ban 2 milliárd embert élt a Földön, mára ez a szám 7,5 milliárdra nőtt. Ezért a mezőgazdaság nagy feladata, hogy azonos, vagy csökkenő termőterületen minél nagyobb terméshozamot érjen el.

És bár a gazdákat nem a mezőgazdaság globális céljai szokták befolyásolni, az tagadhatatlan, hogy a felhasználói piac alakulása a hazai termelésre is hatással van (gondoljunk csak az évek óta zajló árversenyekre).

Aktuális a gazdálkodási terv készítése

A Hírös Agrária célja, hogy a gazdák a rendelkezésre álló területeken minél nagyobb termésátlagokat érjenek el. Ennek módszere pedig a termesztéstechnológia fejlesztése

Minden év elején visszatérnek a klasszikus kérdések:

  • Milyen műtrágyát válasszak? Mennyit szórjak ki hektáronként?
  • Milyen vetőmagot válasszak? Milyen tenyészidejűt?
  • Milyen gombaölőt, rovarölőt, gyomirtó szert használjak? Ár/érték arányban melyik a legjobb számomra?
  • Használjak egyéb termésnövelőt is? Ha igen, milyet lenne érdemes választani?
  • Vannak-e olyan termesztéstechnológiai szempontok, amelyeket eddig figyelmen kívül hagytam, holott érdemes lenne rájuk hangsúlyt fektetni?

Hol kap a kérdéseire megbízható, gyártóktól és márkáktól nem befolyásolt választ?

Ingyenes tanácsadás: gazdálkodási terv készítése

Jól felkészült szakemberekből álló csapatunk kecskeméti és bajai telephelyünkön mindig készen áll a rendelkezésünkre álló információkkal és megoldásokkal segíteni Önöket.

A tanácsadás célja, hogy a termelő a következő idény végén el tudja mondani, hogy elégedett a terméssel. Sikerült elérni a várt növekedést, sikerült a termesztési technológián javítani. Sok esetben egy csekélynek tűnő változtatás, ami nem, vagy csak kis mértékben jelent többletköltséget, jelentős hozamnövekedést eredményezhet.

Nem „divattermékeket” ajánlunk. Nem vagyunk elkötelezettek egyetlen gyártó vagy fajtatulajdonos felé sem, ezért nem bizonyos termékekre futtatjuk ki a tanácsadást. Független vállalkozásként a termelő számára legmegfelelőbb technológia, műtrágya, vetőmag, növényvédőszer stb. kerül kiajánlásra részünkről.

Milyen előnyei vannak, ha gazdálkodási tervet készít? Rövid videónkból kiderül:


Gazdálkodási tervet készítene? Keresse munkatársainkat>>